Akce 2011

21.12.2011 23:25

 

Naše akce v roce 2011

20.11.2011 - Zkoušky IPO

Poslední větší akce tohoto roku. Zkoušky pořádala kamarádka Katka Lukešová v KK VFU Brno, rozhodčí byl pan Venhauer a já s Berym šla na FPr1. Stopu jsme měli v Medlánkách na osení, takže ideál. Jenže to by to nemohl být Berry aby se zase něco nepovedlo :) takže začal dobře, ale pak - několikrát zvedl hlavu, koukal na lidi naproti (zase!!) a sem tam to vypadalo, že tam snad žádná stopa není - prostě Beryho první úsek, jako vždy katastrofa. Na lomu se nějak chytil, až k předmětu ok, zalehnutí křivé, ale hlavně že nepřešel :) druhý lom přešel, kolečko než ho našel znovu, ale poslední úsek a předmět super! Celkem 73bodů a máme to v kapse! :)

12.11.2011 - Mistrovství ČR v Dogdancingu, Praha

Na MR jsem chtěla, jenže zase (jako loni) přesně vtom termínu Tessy začala hárat. Takže Berry total mimo :( MR bylo velmi pěkně připravené, prostory krásné, výkony závodníků zase o něco lepší - některé byli opravdu úžasné a i počet závodníků byl vyšší než dříve. Závodilo se ve všech čtyřech divizích, plus dvojice. Rozhodčí byla Petra Malá, Andrea Rezková a Lucie Smolíková. Já s Berym startovala jen v heelworku, písničku jsem dlouho vybírala, nakonec padla volba na písničku od Čechomoru. No a náš výkon?! Na začátku dělal úplně něco jiného něž měl, celkově byl dost nesoustředěný, ale závěr se nám povedl. Nakonec z toho bylo relativně pěkné 5.místo (z 8 startujících v naší kategorii) :) Každopádně byl to pěkně strávený a vydařený den, a velká gratulace patří Vandě a Brendy, které vyhráli hned tři kategorie !! :)

Sestřih z MR zde, fotky zde a časem přidám i naše video :)

28.10.2011 - Zkoušky IPO

Dneska ráno jsme vyrazili do KK Rapotice na zkoušky IPO, ve složení já s Berym na IPO-V, Lenka s Dantíkem na BH a s Kikem na FPr3!! Všem se dařilo, takže velmi úspěšný výlet. Stopy byli na krásné travičce, Kikínek předvedl nádhernou stopičku. Berous trochu nepřesnosti, dost ho rozhodil i procházející pár kousek od stopy (několikrát se zastavil a koukal na ně), takže pouze 81bodů. Poslušnost, no umí Berry trochu lepší, dost ho rozhodili pevné makety (u chůze jsme šli přímo na jednu nich), dost bodů jsme ztratili na aportu, Berry krásně vyběhl, vzal činku, udělal dva kroky a činku pustil. Bohužel byla dost okousaná a na to je Berous citlivka. Ale moje chyba, měla jsem si vzít vlastní činku z domu. Celkem tedy poslušnost za 90bodů. Obrana pouze za 73bodů, u revíru začal celkem pozdě štěkat, útěk za plnej, pouštěčka ok, bohužel při útoku na psa Berry nějak špatně doskočil. Nakonec to zvládl, ale zákus hodně mizerný a i pouštěčka pak byla trochu váhavější, závěrečný doprovod už bez problému. Celkem tedy 244bodů (dobře). Rozhodčí byl Alois Pouč. Všem úspěšným gratuluji!!

28.9.2011 - Zkoušky IRO

Proč najednou záchranařina? Nějakou dobu jsem přemýšlela co dělat s Tessy, přece jen ty obrany nejsou nic moc, tedy spíš nic než moc. No a volba padla na záchranařinu. A proč to napřed nevyzkoušet s Berrym, no a tak Berry dnes, po necelých dvou měsících tréninku složil základní zkoušku RH-E (sutina). Musím říct, že mě na zkoušce velmi mile překvapil, vyhledání pěkné, štěkal hned, poslušnost hezká, jen povel volno a nepříjemný materiál nám dělal trochu problém. Výsledkem je 96bodů za vyhledání a 89 za poslušnost a překážky, celkem 185bodů - velmi dobře. Rozhodčí Karel Pavlík.

Děkuji všem, nejvíc Lence Navrátilové za tréninky a rady, dále Soni Šabacké a i Evě Káčerkové a všem co se Berrymu ochotně schovávali!! Díky!

Fotky od Martina Falka zde.

27.8.2011 - MVP Mladá Boleslav

Využila jsem poslední možnosti, kdy Tessy může být ještě v mezitřídě. Beaucerony posuzovala paní Natalija Nekrosiene (LI), posuzovala velmi pěkně a důkladně. Tessy byla ve své třídě sama, vystavovala se pěkně a paní rozhodčí ji udělila známku velmi dobrá 1.

Posudek: good bone, correct head, should be stronger neck, level back, needs more deptofchest, quite upright and front, good angul behind, has become at end encetopace inthering, crabbing, good temperament.

No, asi je to naše poslední výstava...

22.-26.8.2011 - LVT Zbraslav u Brna s Jirkou Bravencem

Letos náš druhý tábor, opět na Zbraslavi. Teď pod vedením Jirky Bravence, cvičila hlavně Tess a opět hlavně obrany (a musím říct, že udělala velký pokrok) a stopy, Berry cvičil pod dohledem Lenky Navrátilové a Soni Šabacké sutiny na plánované zkoušky. Týden jsme si opět skvěle užili a všem patří obrovské díky!! Fotky zde.

21.8.2011 - Krajská výstava Brno Zetor

Tessy byla poprvé ve třídě otevřené, rozhodčí pan Vladimír Mojžíš. Tess tedy opravdu neměla svůj den, a i když plac na Zetoru dobře zná, ten den řešila úplně každého a nejvíc pana rozhodčího, ke kterému dokonce odmítla přijít. Nakonec si odnesla známku výborná 1, bez titulu.

Posudek: 2letá subtilní představitelka plemene, jemně modelovaná hlava, standartní čelní sklon, korektní skus, výborný pigment čenichové houby, výborný pigment, nekorektní nesení ocasu, postrádá výstavní drezuru.

6.-13.8.2011 - LVT Zbraslav u Brna

Krásně strávený týden!! Cvičil Berry i Tess, zaměřili jsme se hlavně na obrany (2x denně, skoro každý den), a pak dost na stopy. Poslušnost jen velmi okrajově. Figurantům Jardovi Josefíkovi a Miloslavu Lebruškovi patří velké díky, a další velké díky patří Lence Chmurové za úžasný seminář o stopách, holkám Zuzce a Petře za poslušnost a všem za krásný týden!! Fotky zde.

16.7.2011 - Zkoušky KJ Brno, Heroltice

Berry dnes složil zkoušku ZPU1 !! Stopa se nám nepodařila... Poslušnost teda umí Berry mnohem hezčí (asi nějaké erupce na slunci, jak se říká :-)), ale zkoušku máme za dobře (120bodů), rozhodčí L. Novák. A na to že jsme trénovali jen den před zkouškou, protože až ve čtvrtek jsem se rozhodla jít, tak můžu být relativně spokojená. Poslední dobou s Berym cvičím buď dogdancing nebo vůbec a hned to šlo vidět na poslušnosti, takže musíme víc cvičit! A třeba na podzim půjdeme na nějaký ten závod nebo třeba i zkoušku :-) uvidíme...

25.-26.6.2011 - Intercanis a klubová výstava

Intercanis - V sobotu nás čekala mezinárodka v Brně, rozhodčí byl pan L. Jančík, Tess byla přihlášená do mezitřídy, kde dostala známku velmi dobrá.

Posudek: fena s hezkou hlavou, tmavé oko, nůžkový skus, plnochrupá, ne zcela pevný hřbet, vzadu X postoj, střední hloubka hrudníku, předhrudí nedodělané, standartní zbarvení

Klubová výstava - V neděli jsme nemohli chybět na klubové výstavě, která se pořádala kousek od Brna, a to na Zbraslavi, rozhodčí byl pan Milan Krinke. Tessy byla opět v mezitřídě a opět dostala velmi dobrou.

Posudek: vysoká fena, správný formát, výborná hlava, krásný pigment oka, pěkný krk, velmi dobrá horní linie, přechází v kratší záď, hluboký hrudník s absencí předhrudí, strmější lopatka, celkově vázanější kratší pohyb, výborný pigment

No, víme v čem máme nedostatky. Ale na výstavy nezanevřu, nějak mě to i přes naše neúspěchy baví a konečně výstavy baví i Tesinku!

8.5.2011 - závod Zetorácký speciál, KK Zetor Brno

První ročník závodu Zetorácký speciál se opravdu povedl!! Závodilo se ve čtyřech hlavních kategoriích - stopa, poslušnost BH, poslušnost a obrana IPO-V a IPO3, pak družstva a obrana speciál. Celkem se přihlásilo přes 30 závodníků. Já s Berym startovala v kategorii IPO-V, kde bylo celkem 10 závodníků. Poslušnost měl pěknou, celkem za 90bodů. Smůla byla jen metrovka, kde kousek dál stranou stál stojan s aporty a Berous si šel "pro aport" a zpátky už metrovku obešel a ještě místo aby předsedl tak se rovnou přiřadil. Potěšil mě aport, rychlé, přesné a bez překusů!! Tím měl Berry i nejlepší poslušnost v naší kategorii. Obrana již slabší, za 80bodů, zákusy opět nic moc, to jsou ty nervy. A pak Berous zjistil, že je závod a celá poslušnost u obran šla do p.. :-) Každopádně mě potěšil, že nenapadl a pustil. Celkově jsme skončili na 5.místě s 170body. Celý závod byl velice hezký, pan rozhodčí J.Hammer posuzoval přísně, ale spravedlivě, figurant J. Bravenec odvedl profesionální práci a KK Zetoru patří díky za krásně zorganizovaný závod. Výsledky zde, fotky od Katky Lukešové zde a od Martiny Ruslerové zde.

9.4.2011 - NVP Ostrava

Další výstava, tentokrát až v Ostravě. Z Brna jsme vyjeli ještě s kamarádem Adadem Z Ajysyt, který si odnesl CAC!! Super! Tesinka byla ještě ve třídě mladých a v konkurenci pěti fen si odnesla krásnou známku výborná 2!! Rozhodčí byl pan Otakar Vondrouš (CZ). Na zpáteční cestě jsme pro psiska udělali malý výlet kolem rybníka, takže si psiska zaplavali a Tes se jako vždy v tom "krásném" blátíčku vyválela :-))) hlavně si to psiska užili! Fakt super a díky :) Celý posudek z výstavy >>>.

18.-20.3.2011 - Výcvikový víkend Zbraslav

Poslušnost Zuzka Horká, obrany Jarda Josefík a Vojta Konečný. Počasí se nakonec umoudřilo a přestalo pršet, takže se mohlo pohodlně cvičit (až tedy na velmi podmáčený trávník...). Spousta psů udělalo přes zimu pokroky, hlavně v motivaci - hned ty poslušnosti vypadají jinak :-) Obrany byli jako vždy super a dívat se na práci Vojty i Jardy je radost, protože dobrých figurantů je dneska velmi málo. Jako vždy se sjela super parta, zábava od ráno do večera a od večera do rána :-) a podle ohlasů se víkend velmi líbil, což mě i Zuzku jako pořadatele velice těší!! Tak na závěr, díky všem, díky klukům Jardovi a Vojtovi za úžasnou figurantskou práci, díky Martině Látalové a Renči Navrátilové za fotky, díky Zdeňkovi za kuchyni a bar a ještě jednou Lence všechno nejlepší k narozeninám :-) a za necelý měsíc znova na Zbraslavi... Fotky z víkendu >>>.

26.-27.2.2011 - Víkendový trénink obran s Jirkou Machem

Co dodat, naprosto pohodový víkend!! Díky ZKO Ostrovačice (www), v čele s Laďou Kořínkem za organizaci, jeho manželce Jarušce za domluvení super ubytování hned vedle hospody :-) a díky Zuzce, Jarce Hřebačkové a všem za krásnou atmosféru nejen při obranách. A hlavně Jirkovi za parádní trénink!

5.-6.2.2011 - DUOCACIB Brno

Dvě výstavy, jeden víkend a to vše doma v Brně - nemohly jsme s Tesou chybět. Přihlásila jsem Tesinku na oba dny, od národky v Olomouci vykrmovala a trochu jsme zas zapracovaly na předvádění. V sobotu byla hojná účast, celkem 25 bosíků a nejpočetnější třída byla právě ta naše, kde bylo přihlášených 8 mladých fen. Z Tess tří sester se staly na chvilku konkurentky :-) přijela Constance (V), Cassante (VD) a i Cati (V) ze Slovenska. V sobotu vyhrála třídu mladých a odnesla si CAJCe velmi pěkná fenka Ballerina z Ajysyt. Tesince byla vytknuta slabá lehká kostra, a nakonec si odnesla známku velmi dobrá. Náš velký kamarád Adad z Ajysyt vyhrál svoji třídu a získal CACe. Pak už nás čekalo jen procházení stánků, nákupy a zdravení se starými známými. V neděli byl pro bosíky určen rozhodčí Robak Grzegorz z Polska.

Posudek: dobré velikosti, trochu slabé kosti, dobrá hlava, typická horní linie, trochu plochý hrudník, dobrý pohyb

  V neděli již bylo o něco méně - 15. Sestřičky přijely opět všechny (všechny známka výborná). A jak se nám v sobotu moc nedařilo, tak v neděli Teska úplně zazářila a odnesla si nejen CAJCe, nejlepšího mladého psa, ale dokonce i BOBa!!! :-) Náš kamarád Adad se líbil také a k CAC si přidal ještě r.CACIB! Z Tesinky jsem měla velkou radost, předváděla se krásně (už vím jak na ni, obludku jednu:-)). Na závěr jsme se ještě proběhly v závěrečných soutěžích, jak o nejlepšího mladého psa výstavy, tak i o BIG FCI I., ale tady už vyhrávají líbivější plemena, ale bosík se ukázal :) V sobotu boserony posuzovala paní Malgorzata Wieremiejczyk - Wierzchowska opět z Polska.

Posudek: výborný formát, elegantní, výborná hlava, dobrá šíje, horní i dolní linie, výborný pohyb

Společné fotky Céčkových sestřiček od Zdeňky K. zde, ze soboty zde a z neděle zde.

Tři Grácie: Comtesse, Constance a Cassante :-)

 9.1.2011, NVP Olomouc

 Zahájení letošní výstavní sezóny jsme si s Tesinkou nemohly nechat ujít. Takže jsme trénovaly výstavní postoj a ukazování zubů. Rozhodčí byl pan Iluza Beradze z Gruzie, byla jsem zvědavá jak dopadneme, protože Tessa je taková nohatá :-)) Nakonec byl pan rozhodčí velmi milí, dokonce se naučil pár frází česky. V třídě mladých byla s námi i sestřička Constance, která nakonec získala CAJC, Tesinka dostala výbornou 3 :-)

Posudek: lehká kostra, měkký hřbet, dobrý hrudník, dobře modelovaná hlava, dobré úhlení zadních končetin, správný pohyb

 30.12.2010 - 2.1.2011, Silvestr, Zbraslav

Silvestr 2010 !! Stejně jako loni, tak i letos jsme poslední dny starého roku a první dny roku nového strávili na Zbraslavi, a opět se sešla parta skvělých lidí. Všem moc díky, byli jste skvělí!! A samozřejmě se i trénovalo :-) V našem případě trénovala jen Tesinka - a že jí to jde :-), z Beryho se stal marod, po tom co si něco "vysvětloval" s ovčákem, takže má pokousanou nohu, hlavu a antibiotika asi na 14dní. Nové krásné fotky Tessinky (děkuji!) od Renatky Navrátilové jsou k vidění zde.

 

—————

Zpět