Akce 2010

26.12.2010 21:55

 

Naše akce v roce 2010

19.-21.11.2010 - Výcvikový víkend, Zbraslav

Letos poslední větší tréninková akce. Poslušnost Zuzanka a Lenička, obrany Jarda, který je čím dal lepší figurant, takže jen tak dál :-) Jinak jako vždy super akce se super lidičkama. A nakonec nám nevadilo ani špatný počasí.

7.11.2010 - Nedělní trénink, Pohořelice

Trochu víc, než jen trénink. Poslušnost Zuzka a Lenka, obrany tentokrát Jarda. Přijeli staří známý, rumu do čaje bylo dost a hlavně pohodááá :-)

30.10.2010 - Jednodenní kurz Dogdancingu, KK TARAN Pohořelice

Po dlouhých úvahách jsem se rozhodla uspořádat jednodenní kurz dogdancingu pro začátečníky. Všechny kurzy a tréninky jsou většinou v Praze nebo v okolí, a mě už delší dobu chodí maily zda není něco i v Brně. Trochu jsem se obávala jak to všechno dopadne a jestli nakonec vůbec někdo přijede. Musím říct, že až na počasí, tak vše vyšlo super. Už týden před uzávěrkou byla plná kapacita. Bohužel zimní počasí přišlo o chvilku dřív a nakonec z 13ti přihlášených přijelo jen 9. Ostatní se pro nachlazení či nemoc psa omluvili. Takže pro příště si počkám na lepší počasí a sluníčko. Teorii o klubech a pravidlech na závodech i zkouškách jsem prokládala praktickou ukázkou a všichni si vyzkoušeli jak jednotlivé cviky pejska naučit, na co si dát pozor a jak reagovat pokud pejsek nedělá přesně podle našich představ. Kurzu se zúčastnili bearded kolie, jorkšírský teriér, border kolie, šeltie (vše po dvou) a jeden papilonek. Všichni byli moc šikovní, hlavně obdivuji každého majitele malého plemene, že se svým pejskem cvičí a nedělá z něj jen doplněk interiéru, protože i malá plemena můžou být až neuvěřitelně šikovná. A na tomto kurzu se to jen potvrdilo. Na konci Berry ještě předvedl různé cviky a přechody jak se mohou v sestavě na závody použít. Kurz končil pěknou diskuzí nejen na téma dogdancing a pak už se všichni rozjeli domů. Já mám z kurzu dobrá pocit, a určitě na jaře ještě jeden udělám. A samozřejmě děkuji všem zúčastněným za super atmosféru, a taky za to, že i v takovém počasí jste přijeli.

28.10.2010 - Zkoušky, KK TARAN Pohořelice

Rozhodčí: Robin Klepáč

Berry splnil zkoušku SchH A!! Mám z něj radost. Poslušnost měl pěknou, pozornou a já byla celkem spokojená. Jen odložení v leže - Berry seděl, moc mě potěšil aport za plný počet a bez překusů! Snad už konečně jsem Beryho odnaučila přežvykovat... no, jenž při aportu přes metrovku Berry nějak špatně dopadl až zakňučel a pustil aport, pak už ani na áčko nešel a vysílačka taky nic moc, tedy spíš nic, než moc. Přece jen to už není žádný mladík. Ale super. Na obraně mě hodně potěšil, asi pochopil, že já se svým nachlazením nemůžu moc křičet, takže naše hlavní trápení pouštěčky i ovladatelnost víceméně v pohodě! No a nakonec velká gratulace všem ostatním - Zuzce a klukům Viktorivi a Urymu, Lence a Kikínovi, Lucce s Corou, Michalovi s Dashem, Marti s Afou a ostatním, díky taky figurantovi Jirkovi Bravenci i spravedlivému rozhodčí Robinu Klepáči.

 3.10.2010 - Water dog contest, Heroltice

Já v roli rozhodčího :-) první závody v ČR v splashdog - skoky do vody, scubadog - potápění a drawdog - aportování různých předmětů na čas. Super akce, skvělá podívaná a neuvěřitelné výkony psů. Závody se pořádali v Herolticích u Tišnova, bazén byl čerstvě napuštěn, rampa na skákání připravená a všichni se těšili na super podívanou. Závodu se zúčastnili nejrůznější plemena i kříženci a dokonce i jeden zahraniční závodník, který si odvezl i rekord ve skoku do dálky. Jen teda ta zima!! Já být psem tak do té vody nevlezu ani za zlatý prase :)

Ale už teď se těším na další ročník. Více info na oficiálních stránkách soutěže www.waterdog.cz a nebo na facebooku, kde najdete i spoustu odkazů na super fotky :-)

18.9.2010 - Nedělní trénink, Pohořelice

Původně myšleno jen jako poslušnost od Zuzky a Lenky, ale nakonec si psiska i zakousali na Jardu Josefíka. Povedený trénink

22.8.2010 - O zámecký pohár, Chotěboř

Naše letos první DD závody. Ale čas na pořádný trénink nebyl, nebo spíš nebyl čas na žádný trénink. Původně jsem ani závodit nechtěla, ale zase jsem chtěla na MR, takže jsem to brala hlavně jako závodní trénink. Startovali jsme v divizi A beginners a divizi B advanced. Bohužel v áčku jsem úplně zapomněla na pravidlo nehrát si se psem po odtančení na taneční ploše, takže DIS. V divizi B jsme byli na 1.místě, ale hlavně Berousek pracoval velmi pěkně a hlavně proto jsme tam jeli. Jinak závody proběhli v klidné přátelské atmosféře, což se poslední dobou moc na DD akcích nestává. Jen škoda, že se účastnilo tak málo závodníků. Možná by se klub a jejich členové měli zamyslet....

13.-16.8.2010 - Zbraslav

Na víkend jsme zajeli pozdravit a společně potrénovat s přáteli s KK Olomouc Neředín, jehož součástí byl i seminář s Ladislavem Machem. Víkend jsem si užila ve společnosti super lidí, a seminář byl víc než super!! Seminář byl zaměřen jak na obrany tak na poslušnost, p.Mach mě překvapil velmi podobnou, ne-li stejnou metodikou jakou používá Vojta na obranách :) Děkuji za úžasný a pohodový víkend a nové poznatky ze semináře.

29.7.2010 - Postupové zkoušky DDC ČR, Heroltice

V červenci byli v Herolticích hned dva tábory zároveň, jeden náš a jeden taneční, kde měli na programu i postupové zkoušky. Přemýšlení zda jít mi zabralo asi dvě vteřiny. Půjdeme určitě na béčkovou dvojku a na déčkovou dvojku, nakonec jsem nás přihlásila jen na béčko, protože nebyl vůbec čas trénovat. Trochu Berry opět zlobil na začátku, ale pak se chytl a paráda, takže zkoušku máme (konečně) a to na 36bodů - výborně. Rozhodčí byla Andrea Rezková.

17.-24.7.2010 - LVT Zbraslav

Od ledna jsme se těšila na úžasný tábor, kde budeme intenzivně cvičit a hlavně na velmi vysoké úrovni. Zklamání přišlo hned první den, kdy jsme se dozvěděli, že na tábor je přihlášeno přes 60psů!! a to pouze na dva figuranty a jednu trenérku poslušnosti. Zklamání následovalo problémem s ubytováním, kdy pořadatelka přijela dosti pozdě, a v podobném duchu se to táhlo celý týden. Program kdy co se bude dít nebyl, nikdo nic nevěděl a program na následující den se člověk, když měl štěstí, dozvěděl asi kolem půlnoci. Každopádně obdivuji jak figuranty - Zbyšek Gorecki a Martin Plecháček, tak Thomase Wogingera (stopy) i Terezu Baselovou (poslušnost), že to zvládli a vydrželi se věnovat všem psům stejně. Jejich tréninky byli super, figuranti úžasní, ze stop jsme odjížděla plna nových dojmů a poslušnost jsme si užila hlavně s naší partičkou - Schlauch team, ve složení Katka, Jitka, Jarda, Renča, Lenka a naše vedoucí Zuzanka :-) . Jako vždy byla výborná i kuchyň (zvláště naše VIP strava :-) a volný čas (kterého bylo víc než dost) jsme trávili hraním člověče nezlob se atd. :-)

26.-27.června - Obedience in drive + Prey and defense drive, KK Hvězda Šterberk

Sobota věnovaná hlavně motivaci na poslušnosti, vedla Zuzanka. Neděle prey a defence drive od Vojtíška. Velice vydařený víkend!!! Lidičky paráda, psíčci šikovní, hotel za hubičku a do doslova :) super cvičák a ještě víc super trénink. Takových víkendů by mohlo být víc!!!

20.června - KV Beauceron klubu ČR, Zbraslav

Porazila nás sestřička, budem muset víc trénovat vystavování a hlavně ukazování zubů :) jinak moc pěkná a tak trochu rodinná akcička. Jen to počasí mohlo být lepší...

6.červa - Závod o pohár starosty města Pohořelice dle BH, IPO1 a IPO3

Super den, super závod, super zábava, super pálivé grilované maso a super spálená od sluníčka. Berry mi udělal radost na poslušnosti, částečně i na obranách (myslela jsme že nepustí po tom bordelu při chůzi u nohy na obraně). A vlastně i naše první závody dle IPO :)

21.-23.května - II.Výcvikový víkend, Zbraslav

Druhý víkend podle nás, opět super lidi, a ještě víc super tréninky. Kromě kurzu angličtiny proběhl i privátní kurz šnorchlování a serfování, kdo chtěl, mohl se po večerech dozvědět i něco ze zákulisí tvrdého podnikání :)

 8.května - Voříškiáda Pohořelice

Měla jsem tu čest zde být jako rozhodčí, počasí vyšlo, pejsci fajn, prostě pěkně strávená sobota.

18.dubna - Klubová výstava Beauceron klubu, Jihlava

Naše první výstava, akce fajn, jen trochu dlouhá. Každopádně velká radost z posudku od těch nejpovolanějších - exteriér přijela posuzovat předsedkyně beauceron klubu ve Franci paní Anjoran. Paní rozhodčí každého důkladně prohlédla a posoudila. Tessy byla ve třídě dorostu ještě se třema sestřičkama, na výstavě se předvedl i bráška, maminka i dost odchovů l´Ami Noir :-)

Posudek: vlnitá srst, dobré kvality, krásné černé oko, výborný tvar, harmonická, trochu kulatější hlava, správné uši, korektní přední, výborné zadní úhlení, panardismus 2, měkčí tlapky, trochu otevřené, vzadu užší v pohybu, volnější lokty, výborný pohyb, ocas korektní - závěr: velmi nadějný 4

Z výstavy jsme odjížděli až skoro za tmy a dost unavení, ale spokojení.

 9.-11.dubna - VZ MSKS, Hlohovec

Součást realizačního týmu a vedoucí funklubu Zuzanky na VZ :), fandění, koukání, staří známý a nakonec i trénink na hřišti.

5.dubna - Velikonoční trénink, KK TARAN Pohořelice

Trochu moc vody, ale fajn trénink a fajn lidi, ostatně jako vždy.

5.-7.března - I. Výcvikový víkend Zbraslav

Akce v naší režii, a troufám si říct, že se mimořádně vyvedla :) a samozřejmně druhá ofiko lekce angličtiny. Víkend pořádala hlavně Zuzka s Lenou, které taky vedly poslušnosti, obrany figuroval Vojta Konečný a Ivan Tomšík, oba svazoví figuranti MSKS. Sešla se parta skvělých lidí, z placu odcházel každý spokojený (teda alespoň to říkali :-)), a nejvíc spokojení byli asi pejsci, na kterých radost z cvičení byla vidět. Takže v květnu všichni pěkně repete... :-)

Tesinka se zatím věnuje jen poslušnosti a hlavně rozvíjení zájmu o kořist. Berous maká, v obraně se zaměřujeme stále více na poslušnost a už to pomalu chápe, že je lepší být v klidu a nejančit. Na poslušnostech dolaďujeme, jako vždy :-)

Fotky Berry a Tessy >>>, všichni obrana >>> a poslušnost >>>

A ještě fotky od Renči N., obrana >>>, poslušnost 1 >>> a poslušnost 2 >>>

19.-21.února - Výcvikový víkend Zbraslav

Akce pod vedením těch nejlepších, kritika a rady na správném místě a já mám hlavu plnou nových informací, typů, triků a rad jak cvičit s Berym a hlavně s Tesinkou. Víkend pořádal KK Nero Křepice (www), na poslušnosti nás "drtil" Zdeněk Sedlo, kterému patří obrovské díky za rady!! Obrany pak měl na starosti Vojta Konečný. Díky moc ! Video Berry a Tessy

 22.ledna - Kynologický ples hotel Avanti Brno

Taková psí akce bez psů a hlavně opravdu dlouhááá noc :)

Pořadatel: Psí škola na Ostrově - www

Silvestr 2009 - 30.12. - 2.1.2010, Zbraslav

Super akce, co víc si přát, než přátelé, zábavu a taky nějaký ten trénink :) jen nějak spát se zapomnělo... Zde také proběhl první ofiko lekce angličtiny.

P.S.: už máme zarezervovaný další termín :) Nějaké fotečky najdete TADY!

 

—————

Zpět